Masajul cu roci vulcanice ”Aroma Stone Therapy Massage”

masaj cu pietre vulcanice2
Masajul cu roci vulcanice se numara printre cele mai cunoscute si apreciate terapii prin masaj practicate in clinici, centre de infrumusetare si masaj, centre SPA din intreaga lume, in special datorita efectelor deosebite obtinute.

Masajul cu roci vulcanice, denumit impropriu ‘’masaj cu pietre calde (Hot Stone Massage) ‘’ este una dintre tehnicile terapeutice foarte vechi utilizate in relaxare, echilibrare energetica si detoxifiere, fiind cunoscuta in clinici de specialitate sub denumirea stiintifica de Terapie Geotermala.

Noi suntem de parere ca masajul cu roci vulcanice este o terapie SPA Signature, nu numai prin protocolul urmat, ci si prin elementele care o compun: apa, piatra, miresmele imbietoare ale uleiurilor aromate, precum si caldura generata de roci.

SPA defineste un concept de curatare fizica si spirituala prin terapia cu apa, conform dictonului ‘’Sanitas per Aquam’’, masajul cu roci vulcanice fiind definitoriu pentru aceasta filozofie straveche.

Beneficiile masajului cu roci vulcanice

 • detoxifierea corporala prin eliminarea toxinelor de la suprafata pielii si imbunatatirea activitatii sistemelor limfatic si sangvin;
 • imbunanatirea afectiunilor osteo-articulare;
 • diminuarea sau ameliorarea durerilor acute sau cronice
 • diminuarea spasmelor musculare;
 • accelerarea asimilarii oxigenului la nivel celular si imbunatatirea ritmului metabolic;
 • imbunatatirea activitatii rinichilor;
 • ajuta la disparitia edemelor;
 • aplicarea pietrelor calde in zona opusa celei afectate, atrage fluxul de sange din zona afectata, reducand tensiunea din zona aceea;

Rocile vulcanice inmagazineaza o cantitatea mai mare de energie benefica, ce o transmit in timpul masajului intregului corp, pana la nivel de celula, prin meridiane energetice si astfel sunt neutralizate energiile negative acumulare in corp pe parcursul timpului, se elimina dizarmoniile, stresul si se reface echilibrul si armonia intregii fiinte.

Cum functioneaza masajul cu roci vulcanice

Hot-stone-massage-1Masajul cu pietre calde a fost inventat la inceputul anilor ’90 de catre Mary Hannigan. Aceasta terapeuta, originara din Tucson, Arizona, si-a inregistrat stilul sau particular sub marca LaStone Therapy, dar majoritatea SPA-urilor si terapeutilor din intreaga lume ofera aceasta terapie intr-o viziune proprie.

Terapia cu roci vulcanice calde se bazeaza pe faptul ca pe corpul uman exista anumite canale energetice numite meridiane si a unor centri energetici numiti chakre. Cele 7 chakre principale se gasesc pe linia mediana a corpului, de-a lungul coloanei vertebrale si sunt conectate cu anumite organe si functii ale corpului. Astfel, unul din conceptele definitorii ale acestei terapii este acela al asezarii pietrelor incalzite in cele 7 puncte energetice.

Conform tehnicii ‘’LaStone’’, masajul cu roci vulcanice calde se efectueaza centripet, de la periferie catre centru, asemenea masajului sudez clasic, dupa o prealabila incalzire a zonei afectate, folosind pietre netede, adaptate zonei unde se efectueaza masajul. Pentru spate si membre se folosesc pietre rotunde, in timp ce pentru gat si coloana cervicala se folosesc pietre mai fine, de dimensiuni reduse.

masaj2Pietrele bazaltice avand un nivel ridicat de fier si magneziu, acumuleaza astfel mai multa caldura pe care o disperseaza intr-un timp mai indelungat. Pietrele lucreaza acolo unde corpul are nevoie. Daca intr-o anumita zona pietrele pierd mai repede caldura, inseamna ca in acea zona exista un dezechilibru, iar cand organismul incepe sa functioneze normal temperatura constanta a pietrelor creste circulatia sanguina, nutritia si procesele metabolice la nivel celular. Cand circulatia sangelui prin piele creste, creste si procesul de detoxifiere al ficatului si rinichilor, generand echilibru in organism.

Terapeutul poate aseza de-a lungul sirei spinarii pietre incalzite, in palme ori intre degetele de la picioare in scopul imbunatatirii fluxului energetic in corp, stimuland astfel circulatia sanguina si limfatica in organism, capacitatea de regenerare a organismului , precum si refacerea dupa efort sau accidente.

Masajul cu roci vulcanice incalzeste pielea permitand astfel o mai buna absorbtie a uleiului folosit in decursul terapiilor. Masajul poate fi aplicat unei singure parti a trupului sau poate fi aplicat intregului organism, putand grabi vindecarea in afectiuni articulare sau in stari generate de stres si oboseala.

Contraindicatii:

 • hipertensiune;
 • diabet;
 • sarcina

TE POTI PROGRAMA CHIAR ACUM

Profita si tu de diagnosticarea gratuita!

Completezi formularul de mai jos sau ne suni la 0720 357 710